Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
HaHa: nem igaz, amiről Balog és Kósa beszélt
  2012-12-19 07:04:04, szerda
 
  HaHa: nem igaz, amiről Balog és Kósa beszélt

A kormány továbbra sem teljesítette a hallgatók követeléseit - értékelte a Hallgatói Hálózat (HaHa) a kedden Balog Zoltán emberi erőforrás miniszterrel megszakadt tárgyalásokat és Kósa Lajos Fidesz-alelnök tegnapi megjegyzéseit.
Kósa Lajos és Balog Zoltán szerint a tiltakozások okafogyottá váltak, mert a diákok követelései egy pont kivételével teljesültek, ez azonban nem igaz - írta szerdai közleményében a Hallgató Hálózat, amely megismételte a diákok hat pontban összefoglalt követeléseit is.

A diákok követelték a köz- és felsőoktatás átfogó reformját. "Ami most zajlik, az nem reform. Egy kétperces videóüzenet, az utána történő miniszteri kapkodás és a hirtelen elfogadott törvénymódosítás nem megoldás a felsőoktatás problémáira" - írta a HaHa.
"Továbbra is követeljük a valódi, széleskörű egyeztetésen alapuló, az érintettek bevonásával történő átlátható és előrelátható reformot. Ez nem csupán a hallgatók és az oktatók, hanem a szakszervezetek és a rektori konferencia célja is" - tették hozzá.

Azt is követelik, hogy államilag finanszírozott képzésben legalább 44 000 hallgató kezdhesse meg tanulmányait a 2013-2014-es tanévben. Balog Zoltán bejelentése szerint 40 000 hallgató férhet be ebbe a keretbe.
A HaHa szerint a keretszámok eltörlése további bizonytalanságot eredményez, mert nem látható, hányan és milyen formában kezdhetik meg tanulmányaikat az egyes szakokon. "A kormány tehát valójában a keretszámokról a ponthatárok meghatározásával fog dönteni. A rendszer nem felülről nyitott, hanem felülről irányított. Követelünk egy kiszámítható állami ösztöndíjrendszert" - írták.
A tiltakozó diákok szintén követelték a forráskivonás leállítását és az elvonások kompenzálását. Ehhez képest a HaHa szerint újabb forráskivonásokat jelentettek be, forrásbevonásról pedig szó sem esett.
"Pénzelvonással reformot sem megalapozni, sem végrehajtani nem lehet. Az oktatásra fordított pénz befektetés a jövőbe. Továbbra is követeljük az elvonások kompenzálását, és a felsőoktatás ésszerű, arányos finanszírozását" - közölte a szervezet.

A diákok követelték a hallgatói szerződés eltörlését is, a hallgató szerződés azonban továbbra is a kormányzat oktatáspolitikai koncepciójának része.
Európában a HaHa szerint egyedül Fehéroroszországban létezik a röghöz kötést ezen formája. Ez a szerződés szerintük korlátozza a munkaerő szabad áramlását, ezért alapvető európai uniós szabadságjogot korlátoz. Továbbra is követelik a hallgatói szerződés eltörlését, és a megkötött szerződések semmissé nyilvánítását.
Szintén a hatpontos követeléslistán szerepel az egyetemi autonómia tiszteletben tartása. "Ennek része gazdasági döntésekbe való be nem avatkozás is. A kancellárok kinevezése az egyetemek élére, és rajtuk keresztül a kormány által vezérelt leépítések végrehajtása továbbra is az egyetemi autonómia megcsúfolása" - írta a szervezet.
A diákok azt is követelték, hogy az átfogó reform biztosítsa, hogy a hátrányos helyzetű családokból is legyen esély bejutni a felsőoktatásba. A társadalmi mobilitás nem egyszerűsíthető le a keretszám-kérdésre, az esélyegyenlőség biztosítására egy, a mostaninál igazságosabb szociális és tanulmányi ösztöndíjrendszert követelnek - tette hozzá a HaHa.

Amikor Balog Zoltán azt mondja, a tiltakozások mögött külső tényezők állnak, a hallgatók autonóm szerveződésének lehetőségét és jogosultságát vonja kétségbe - közölte a szervezet.
"Amikor azt állítja, hogy a Hallgatói Hálózat képviselője azért ment el a tárgyalásra, hogy az meghiúsuljon, vádaskodik. A miniszter a hallgatók követeléseinek valódi figyelembevételére való hajlandóság nélkül ült le a tárgyalóasztalhoz" - írták.
"A kormányzati kommunikáció továbbra is leegyszerűsíti a helyzetet. Az elhangzott vállalások mögött garancia és koncepció sincs. Amíg a hallgatók követelései nem teljesülnek, a tiltakozásokat tovább folytatjuk" - tették hozzá.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: forrásbevonásról, bizonytalanságot, meghatározásával, oktatáspolitikai, törvénymódosítás, esélyegyenlőség, egyszerűsíthető, szerveződésének, követeléslistán, szakszervezetek, finanszírozását, finanszírozott, követeléseinek, pénzelvonással, felsőoktatásba, szabadságjogot, koncepciójának, leegyszerűsíti, tanulmányaikat, keretszámokról, tiltakozásokat, közleményében, kompenzálását, nyilvánítását, forráskivonás, megjegyzéseit, biztosítására, jogosultságát, tárgyalásokat, tiszteletben, teljesítette, tiltakozások, előrelátható, felsőoktatás, követeléseit, összefoglalt, kormány továbbra, hallgatók követeléseit, kedden Balog, tiltakozások okafogyottá, diákok követelései, pont kivételével, diákok követelték, kétperces videóüzenet, utána történő, hirtelen elfogadott, felsőoktatás problémáira, érintettek bevonásával, rektori konferencia, 2013-2014-es tanévben, keretszámok eltörlése, egyes szakokon, Hallgatói Hálózat, Balog Zoltán, Kósa Lajos Fidesz-alelnök, Kósa Lajos, Hallgató Hálózat, Amikor Balog Zoltán,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Aki a sorsa útján jár, gyakran...  A hét szűk esztendő  Nehezen engedem  Emberként automatikusan értéke...  Jó éjt  Különös!  Facebookon kaptam  Ünnepelj csak  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Egyszerűen  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Muratáj  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  William Shakespeare idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A végzet az  Paul David Tripp Április 23  Föld napja április 22  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Ahogy emelkedik a rezgés...  Maradék idő  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Ébredj  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Vannak arcok  Az udvariasság alapja: önismer...  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Emberként automatikusan értéke...  Paul David Tripp Április 24  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Paul David Tripp Április 24  Becsüld meg azt amid van,...  William Shakespeare idézet  Esti kép  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  Bizonyos kulturális szint nélk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alakot vált...  Volt egy...  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Életművészet  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Palóc Grand Canyon  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam Krisztina b...  Föld napja április 22  Naplemente  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  A fenyő nem szép fa, (...)  György napra  Szép estét kedves látogatóimna...  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam  Két tekintet van  Facebookon kaptam  A Gömb  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
kormány továbbra, hallgatók követeléseit, kedden Balog, tiltakozások okafogyottá, diákok követelései, pont kivételével, diákok követelték, kétperces videóüzenet, utána történő, hirtelen elfogadott, felsőoktatás problémáira, érintettek bevonásával, rektori konferencia, 2013-2014-es tanévben, keretszámok eltörlése, egyes szakokon, kormány tehát, ponthatárok meghatározásával, kiszámítható állami, tiltakozó diákok, forráskivonás leállítását, elvonások kompenzálását, oktatásra fordított, felsőoktatás ésszerű, hallgatói szerződés, hallgató szerződés, kormányzat oktatáspolitikai, röghöz kötést, szerződés szerintük, munkaerő szabad, megkötött szerződések, hatpontos követeléslistán, egyetemi autonómia, kancellárok kinevezése, egyetemek élére, kormány által, átfogó reform, hátrányos helyzetű, társadalmi mobilitás, esélyegyenlőség biztosítására, mostaninál igazságosabb, tiltakozások mögött, hallgatók autonóm, hallgatók követeléseinek, kormányzati kommunikáció, elhangzott vállalások, hallgatók követelései, tiltakozásokat tovább, forrásbevonásról, bizonytalanságot, meghatározásával, oktatáspolitikai, törvénymódosítás, esélyegyenlőség, egyszerűsíthető, szerveződésének, követeléslistán, szakszervezetek, finanszírozását, finanszírozott, követeléseinek, pénzelvonással, felsőoktatásba, szabadságjogot, koncepciójának, leegyszerűsíti, tanulmányaikat, keretszámokról, tiltakozásokat, közleményében, kompenzálását, nyilvánítását, forráskivonás, megjegyzéseit, biztosítására, jogosultságát, tárgyalásokat, tiszteletben, teljesítette, tiltakozások, előrelátható, felsőoktatás, követeléseit, összefoglalt, megismételte, egyeztetésen, megcsúfolása, végrehajtása, kommunikáció, miniszterrel, végrehajtani, meghiúsuljon, igazságosabb, tanulmányait, kiszámítható, megalapozni, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4582
  • e Hét: 18812
  • e Hónap: 29923
  • e Év: 183419
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.